Spørsmål & svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi har fått gjennom de første årenere.

Når starter løpet?

Barnas Tøffeste starter kl 10.00
Totens Tøffeste starter kl 12.00.

Vi slipper ut puljer på ca 40 stk hver 5.minutt. Eliteklassen starter. Det vil være mulig å følge barna på Barnas Tøffeste, for så å delta i hovedløpet selv.

Estimerte starttider

10.00-10.20 Barnas Tøffeste
12.00-12.05 Elite
12.10-12.30 Totens Tøffeste -åpen klasse
12.35-12.45 2`er lag
12.50-12.55 Totens Tøffeste par
13.00-13.05 Totens Tøffeste Familie
13.10-13.10 Totens Tøffeste Trim (uten tid)
13.15 -13.45 Bedriftslag 4+
13.50-14.05  Totens Tøffeste Lag 4+
14.10-14.15 Totens Tøffeste Ungdom
14.20-14.30 Totens Tøffeste Ungdomslag 5+

*Starttidene avhenger av antall deltakere pr klasse, dermed vil disse kunne korrigeres noe etterhvert. Endelig bekreftelse kommer på mail/sms torsdag kveld, 2 dager før løpet.

Hvor er start/ mål?

Gjøvik Gård. Inngang fra Strandgata 13 og over brua ved Rådhuset/ Brennerigata.

Hvor kan jeg parkere?

Det er gode parkeringsmuligheter parkeringshuset i Storgata 10 som bare er 100 meter fra start/målområdet. Ellers er det gratis gateparkering på kommunale plasser i Gjøvik på lørdager. På Mjøsstranda bak Mac Donalds er det også godt med parkering.

Hva slags utstyr trenger jeg?

Vi anbefaler joggesko med godt mønster, bukse/ lang tights og tynne hansker. Dere kommer til å slite på klærne og bli møkkete, så ikke bruk de klærne du er mest redd for. Vi selger Totens Tøffeste teknisk trøye samt tynne arbeidshansker i start/mål.

Hvor lang er løypa?

Løypa er ca 6km og vil ha omlag 50 hinder. Traseen er kupert og sånnsett krevende.

Vil det være drikkestasjon underveis?

Det vil være 2 drikkestasjoner i løypa, du vil også få en drikkeflaske i mål.

Mitt barn skal delta i Barnas Tøffeste, må jeg være påmeldt for å bli med i løypa?

Nei, foresatte følger barna gjennom løypa, og trenger ikke være påmeldt/ betale startkontigent. Å følge barna er en god oppvarming til hovedløpet, du rekker begge deler:)

Jeg er redd for at det er hinder som jeg ikke greier eller tør prøve.

Vi lager løypa slik at de aller fleste vil kunne greie de fleste hindrene. Det er lov å hjelpe hverandre til å komme over. Samtidig har alle hinder et alternativ, så du tvinges ikke til å gjøre noe du ikke er komfortabel med.

Vil det være svømming under årets løp?

Nei! Men det bli vassing i vann til lårhøyde både på Fastland og over Hunnselva. Medbrakt mobil anbefales ikke.

Jeg er påmeldt i en klasse, men har fått med noen andre og vil danne lag. Er dette mulig?

Ja, du kan gjøre alle mulige endinger inne på din profil hos EQ timing. Fra en pulje til en annen, fra lag til singel, eller motsatt vei. Kontakt oss dersom du har problemer. Du kan også delta som lag i åpen klasse, men vil da ikke klassifiseres blandt lagene.

Kan vi være menn og kvinner på samme lag?

Ja, alle kombinasjoner er mulig.

Hvordan skjer tidtaking og rangering for lag?

Alle deltakere får en brikke utlevert på løpsdagen. For lag er vil gjennomsnittstiden for alle på laget gjelde. Derfor er det lurt at laget holder samlet og hjelper hverandre underveis.

Vi er en bedrift som ønsker melde på et stort lag, hvordan gjør vi dette?

Dere kan bruke påmeldingen på vanlig måte, eller ta kontakt med oss, så får dere et excel skjema til utfylling. Dette er det helt klart enkelste for større grupper. Dere vil få faktura tilsendt bedriften for påmeldingene.

Er det mulig å delta uten tidtakning?

Ja, klassene som er markert “trim” er uten tidtakning. Du vil allikevel få utdelt tidtakerbrikke slik at vi kan ha oversikt over hvor du befinner deg i løypa. Tiden vil ikke offentliggjøres.

Hvor mange kan være på ett lag?

Ett lag kan bestå av alt fra 2-15 personer.

Kan vi løpe i samme startpulje?

Ja, vær obs på hvilke pulje dere velger ved påmelding. Alle endringer er mulig å gjøre inne på din EQ timing profil, dersom du ikke finner ut av det. Ta kontakt med oss så hjelper vi:)

Er det garderobefasiliteter tilgjengelig?

Vi har garderobe med dusj i Gjøvik Fjellhall. Det vil også være omkledingsavlukk og bagdrop ved start/mål.

Jeg er påmeldt, men forhindret i å starte. Hva gjør jeg?

Vi refunderer ikke påmeldingsavgiften. Men du kan gi bort, eller selge biletten din. Det ordner du selv inne på din profil hos EQ timing (der du meldte deg på). Gebyr for dette er kr 50,-

Kan jeg hente ut startnummer før løpsdagen?

Startnummer kan hentes på Totens Treningssneter Gjøvik fredag 18.sep mellom kl 11.00- 19.30

Er det lov å hjelpe andre deltakere?

Ja! Totens Tøffeste er et uhøytidelig og artig arrangement med fokus på glede og mestring. Ønsker du å hjelpe en annen deltaker står du fritt til å gjøre det. Unntaket er i Eliteklassen, der er hjelp ikke lov.

Vil det være skumsklie og Holipulver også i 2020?

Ja, selvfølgelig!!

Er det farlig å delta?

Sikkerheten står i høysete for oss som arrangør. Vi samarbeider tett med Røde Kors, og har medisinsk personell rundt i løypa. I 2017-2019 har vi hatt svært få skader.

Får vi kjøpt T-shirt?

Ja, vi selger knalltøffe Totens Tøffeste T-shirts fra Bavac i start-/målområdet. Egen trøye til barn, kvinner og menn. Pris: 300kr. Betaling med Vipps.

Hvorfor har Totens Tøffeste en prisstige?

Prisstigen gir et insentiv til å melde seg på tidlig, noe som gir oss bedre oversikt og gjør det lettere å planlegge. Å arrangere Totens Tøffeste er en ressurskrevende oppgave. Organisering, medaljebestilling, produksjon av hinder, tidtakning mm.

Foto/Video

Det vil være fotografer tilstede under arrangementet som vil forsøke å ta bilde av alle deltakerne ute i løypa. Disse vil kunne bli lagt ut offentlig i ettertid av arrangementet, samt kunne bli brukt i markedsføringen av Totens Tøffeste. Ved å melde deg på samtykker du til dette. Løpet sendes også direkte på OAtv. www.oa.no

Når kommer bildene etter løpet?

De kommer så fort som mulig, men det er en stor jobb å gå igjennom alle bildene før de legges ut. Vi ber om forståelse for at det er mye som må ordnes i forbindelse med arrangement. Bildene legges på våre hjemmesider fortløpende.

Når kommer resultatene?

Vi bruker EQ timing og resultatlistene kan følges live under arrangementet. Fullstendige lister vil foreligge senest 1 time etter siste målgang.

Publikum

Jeg er tilskuer og ønsker å se på ute i løypa, er dette lov?

Ja, gjerne! Som tilskuer kan du gå langs hele løypa. Vær obs på å se deg for å holde deg utenfor sperringene. Storgata, Fjellhallen, Hovdetoppen, Fastland og Hovdebakken vil være plasser det skjer mye. Ta med flagg, banners og bli med å skap festen!